Wellness Foundation

Det är verkligen hektiska tider här nere i Kapstaden just nu, och jag tänkte jag skulle berätta lite mer så ni får en idé om vad det är jag sysslar med.
 
Vi börjar med en snabb presentation av organisationen där jag är praktikant, Wellness Foundation. Wellness främsta mål är att erbjuda psykosocialt stöd till vårdarbetare. Det kan vara alla möjliga typer av vårdarbetare, men några av de som har det tuffast är så kallade "community health carers" som gör hembesök hos ofta svårt sjuka människor. Ersättningen de får för sitt hårda arbete är ofta liten, de har ofta inte tillräckligt med material och får inte tillräckligt med stöd och utbildning i relation till det värdefulla arbetet de utför. Därför arbetar Wellness Foundation också med att organisera vårdarbetare och bedriva påverkansarbete för att de ska få erkännande som yrkesgrupp och bättre arbetsvillkor.
 
Så, det var Wellness lite kort. Det jag har sysslat mest med den senaste tiden är den där organiseringen och mobiliseringen av vårdarbetare som jag nämnde ovan. Tillsammans med Nthombi som är ansvarig för denna avdelning har vi besökt vårdarbetare i Eastern cape, och kommer nästa vecka att befinna oss North State och Free State för att göra samma sak, organisera träffar och diskussioner där det pratas om hur vi kan arbeta för att förbättra deras arbetsvillkor.
 
Förutom det så var jag torsdag till fredag denna vecka på ett self-care retreat för en annan sorts vårdarbetare, kvinnor som tar hand om HIV-positiva barn. Under två dagar lärde de sig metoder för hur de ska ta hand om sig själva, för att bättre kunna ta hand om andra.
 
Fullt upp som sagt. Vi har fått tips om att internetuppkopplingen på den kommande resan troligtvis kommer vara i stort sett obefintlig, så håll inte andan i väntan på ett nytt inlägg.
 
På bilden nedan ser ni vårdarbetarna vi träffade i Eastern Cape under en "fun walk" med slagorden "caring is working" som syftar på att vårdarbetare som de måste erkännas om yrkesgrupp.
 
 
 
Sydafrika | Careworker, Wellness Foundation, demonstration | | Kommentera |
Upp